Smite! er sommerens hit inden for havespil.

Smite! blev opfundet i Sydengland, op gennem 00’erne af Roger Daniel. Han forsøgte at blande forskellige kendte populære spil og kom op med dette taktiske og præcisionskrævende kaste spil.

Spillets formål er først at nå til 50 point. Keglerne placeres som på billede 1, og spiller 1 kaster Smitteren fra 4 meters afstand og forsøger at ramme keglerne. Rammer man mere end en kegle, for man lige så mange point, som det antal kegler man vælter. Rammer man kun én kegle får man det antal point svarende til det tal der står på keglen. De 10 kegler har hver et nummer fra 1 til 10 synligt på sin forside. Efter hvert kast rejses keglerne, hvor de nu ligger. Man kan med sit kast altså ændre keglernes formation og derved begrænse eller øge udbredelsen af keglerne på banen. Det er vigtigt at holde styr på sine point, da man skal ramme præcis 50 point – kommer man over ryger man tilbage på 25 point. Præcision er vigtigt, da 3 missede kast i træk for en enkel spiller resulterer i, at spillet er tabt.

Hvert år afholdes der Verdensmesterskaber i Smite! Konkurrencen bliver skærpet for hvert år, og man skal være i skarp træning og med en gennemtænkt taktik for at kunne blande sig i toppen. Spillet er især populært i England, Frankrig og New Zealand. Nu synes vi at danskerne skal have lov at være en del af denne sommer dille.