Hvordan kom Smite! til verden..

Da Roger og Sue Daniel lancerede det nye havespil Smite! i England, havde de aldrig turet håbe på at det på så kort tid, og uden betalt reklame, ville brede sig over hele England, ja faktisk det meste af Europa. Tusindvis af mennesker nyder nu at spille dette spil fra Conrwall i Sydvestengland.

“Det hele startede da vi kom forbi nogle nordiske spil, som indeholdt et element af kaste teknik, hvor man kaster en pin defter et mål” fortæller Roger Daniel, som bland lokalbefolkningen går under navnet “Smite mesteren”. ”Det mærkelige ved disse spil var at de alle kunne ledes tilbage til gamle Engelske spil” fortsætter Roger.

Roger og Sue er begge pensionerede skolelærerer, og bor i en lille by I Cornwall der hedder St. Neot. ”St. Neot viste sig at være det perfekte sted at starte vores spil op. Hele byen har stået bag os i alt hvad vi har lavet. Lokalsamfundet har bygget en park, Doorstep Green Garden, som er en perfekt arena til Smite! turneringer.” siger Roger

Smite! kombinere præcisionen fra vikingespillet med alsidigheden ved Crocket. Men der hvor Smite! virkelig skiller sig ud fra de andre småspil forskelligheden fra spil til spil. Keglerne rejses hvor de ligger, derfor skifter målet for kastet konstant, og ikke to spil er ens. At skulle score et bestemt antal point med straf ved overskridelse, betyder at du kan være på randen af sejr, blot for at se det hele smuldre ved at du rammer den forkerte kegle. Smite! kan også spille en-mod-en eller endnu bedre to-mod-to.

“Til at starte med lavede vi et par sæt til vores familier og venner for at prøve det af, men vores gennembrud kom da Times Educational Supplement udgav en fremragende anmeldelse af Smite! De fremhævede fordelene ved spillet som et supplement til matematik indlæringen, de kaldte det ”Spillet du kan regne med”. Dette gav hurtigt en kæmpe efterspørgsel fra skoler over hele Storbritanien, som ville bruge Smite! som en del af pensum og som en SFO aktivitet. Vi var heldige at finde en familie på Bali som kunne lave sæt hurtigt nok til at klare vores pludselige efterspørgsel”

Rygtet gik stærkt og Smite! fik sin første TV-optræden i ITV’s morgen tv, efterfulgt af adskillige radio optrædener, krydret med en enthusiastisk fortælling om de første Verdensmesterskaber i Smite i Dave Gorman’s bog ”Dave mod resten af verdenen”.

“Gennem de sidste 10 år har afholdt Verdensmesterskaberne I Smite! i Neot’s Doorstep Green Garden, og antallet af deltagere er steget for hvert år, fra en håndfuld lokale deltagere til 2011 hvor der deltog 420 Smite! spillere. Turneringen er kendetegnet ved intens konkurrence, men med en god antydning af sjov også. Derudover er alle Smite! events til fordel for velgørenhed, hvor bare 2010 alene indsamlede 10.000kr til trængte organisationer”. Siger Roger.

Roger og Sue har fået masser af god feedback fra Smite! spillere. Inklusiv folk der har mødt spillet på Thompsons holidays, som har inkluderet Smite! som en del af deres underholdningsaktiviteter på deres mange hoteller.

Roger siger ”Det ser ud som om vi har brudt alle regler om, hvordan man starter ny virksomhed op. Vi har aldrig haft en virksomhedsplan, men har bare ladet Smite! taget os i den retning det nu har gået. Vi har en masse sjov ved det og fået en masse nye venner gennem spillet”.

“Vores travleste tid på året- ud over verdens mesterskaberne – er omkring jul. Mange vil gerne have et spil som en familiegave alle kan bruge, og som får familiemedlemmerne op af sofaen og væk fra tv’et. Mange bestiller også spillet som en bryllupsgave”.

Roger og Sue har deres eget motto, som de udbreder når de fortæller om spillet ”Prøv det… du bliver Smittet”.